Conversieratio Verhogen

Wat is conversie?

Een conversie wordt, wanneer we spreken over internet marketing, behaald wanneer een bezoeker van een website of applicatie een bepaalde handeling uitvoerd. Dit kan gaan om een button die wordt gebruikt (bijv. plaats product in winkelmandje), een formulier dat wordt ingevuld (bijv. een contactformulier) of een andere handeling die belangrijk is voor het succes van uw website.
Om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk personen converteren zijn er verschillende internet marketing methoden bedacht die het conversiepercentage kunnen verhogen. Hieronder wordt dit proces omschreven:

Bepalen van internet marketing Targets & KPI's

Aan de hand van deze set meetbare targets kunnen we vervolgens meetbare conversies bepalen. Zo wordt duidelijk welke acties belangrijk zijn voor het succes van uw website.

Bepalen van Prioriteiten

We bepalen in deze fase op welke pagina de conversieratio echt aan verbetering toe is.

De Hypothese

In deze fase zoeken we naar de reden dat de conversieratio op de eerder gekozen pagina niet goed zou kunnen zijn en zoeken we naar een aantal potentiƫle verbeteringen die het conversie percentage kunnen verhogen.

Verzamelen van data

In deze fase kan gekozen worden voor verschillende methoden:
Surveys & Feedback methoden
Door klanten om feedback te vragen en de vragen die ze stellen te analyseren kun je vaak al een betrouwbaar beeld vormen van verschillende manieren waarop je de dienstverlening van een website kan verbeteren en het aantal conversies kan verhogen.
A/B Splittests, voor optimalisatie van reeds converterende websites
Splittests zijn testen waarbij een deel van de bezoekers een andere versie van een specifieke pagina te zien krijgen. Aan de hand van een A/B splittest meet je van beide versies de conversieratio en kan na verloop van tijd worden afgelezen bij welke versie de conversieratio het hoogst is.
Multivariate testing
Het gebruiken van een multivariabele splittest is handig wanneer je meerdere versies gelijktijdig wilt testen.

Conversie verhogen

Wanneer na een test blijkt dat een aanpassing op de huidige pagina veel betere resultaten levert, wordt de aanpassing verwerkt in het vaste ontwerp van de website.

Uw conversieratio, onze zorg!

Maak een einde aan de onzekerheid over het rendement van uw website. Met onze tools en scans weet u precies of u het juiste pad reeds bewandeld en wat u beter zou kunnen doen.

Portfolio

Benieuwd welke bedrijven en websites u voor gingen? Onze Klanten

Snel Leren?

Onze blogs kunnen u helpen meer uit uw website te halen. Online Leren
Cameloth Conversie Optimalisatie