Data Analyse: Waarom de perfecte site geen zoekbalk nodig heeft.

"De zoekbalk, in combinatie met Google SiteSearch, is een krachtige web analytics tool. Een bron voor nieuwe consumer insights."


Laat me je direct uit de waan halen. Natuurlijk is er vrijwel geen site te bedenken waar een zoekbalk absoluut geen functie heeft. Er zijn altijd bezoekers die net niet dat product of stukje informatie kunnen vinden dat ze zoeken. En wat is dan beter voor een website, een zoekfunctie of een stroom bezoekers die verder zoekt op BING of Google.

WIN WIN

Sales is het creëren van een win-win situatie, of dit nu gaat om online of offline.

Website eigenaren willen een verhoging van hun ROI, ofwel rendement. Hiervoor richten zij hun website zo in dat ze bezoekers zo snel mogelijk een conversie laten maken. Dit kan gaan om bijvoorbeeld de verkoop van producten of het achterlaten van persoonlijke informatie (inschrijving voor de nieuwsbrief zoals in de box rechts van deze tekst).

Maar uiteraard is er geen enkele websitebezoeker die direct geld en persoonlijke informatie achter laat zonder daar iets voor terug te krijgen waar zij zelf baat bij hebben. Het is give-AND-take, de website zal dus moeten voorzien in de wensen en behoefte van de bezoekers.

Google SiteSearch

Ondanks dat webbeheerders in principe weinig weten van nieuwe websitebezoekers staat één ding buiten kijf: of het nu gericht is op producten, informatie of amusement, de websitebezoeker is altijd op zoek.

Via de standaard page-insight pagina’s van Google Analytics is het mogelijk de grote lijnen te vinden van de kaders en thema's waarbinnen de websitebezoekers zoeken maar helaas geeft deze tool niet altijd de specifieke informatie en nuance die nodig is om de wensen en behoeften van uw bezoekers daadwerkelijk te begrijpen.

Hier kan de zoekbalk op uw website, die gekoppeld is aan Google SiteSearch, regelmatig zorgen voor aanvullende informatie. Met een paar aanpassingen in de instellingen van jouw Analytics account houdt SiteSearch exact bij welke on-site zoekopdrachten gedaan worden,op welke pagina’s deze worden uitgevoerd en welke pageviews de zoekresultaten opleveren.

Verbeterde Consumer Insights

Zijn er nieuwe interessante product(groep)en en/of nieuwe merken die veel gezocht worden? Missen de bezoekers bepaalde belangrijke informatie op de homepage?

Door gebruik te maken van Google SiteSearch kan je op eenvoudige wijze behoorlijk wat informatie verzamelen over de jouw webtraffic, hetgeen kan resulteren in volledig nieuwe consumer insights!

Een zeer handige tool dus die, na het veranderen van een aantal instellingen in jouw Analytics account, helpt bij het verhogen van de ROI.

Kom je er nog niet helemaal aan uit? Neem even contact met ons op, dan helpen we je aan deze nieuwe bron van consumer info!


Stel uw vraag hier: